LANXESS worldwide

Corporate Website en | de

Asia

EMEA

Americas

Interactive Worldmap

Find all the contact information for the LANXESS sites worldwide

find out more

2016-02-10

LANXESS en Saudi Aramco rubberjointventure gaat op 1 april van start onder de naam ARLANXEO

  • Bevoegde kartelinstanties hebben hun goedkeuring gegeven
  • Transactie kan reeds op 1 april 2016 worden afgerond
  • LANXESS CEO Matthias Zachert: “ARLANXEO wordt een sterke onderneming met twee sterke partners”

Speciaalchemiegroep LANXESS en Saudi Aramco hebben ARLANXEO aangekondigd, de naam van hun nieuwe joint venture voor synthetisch rubber. De nieuwe naam en het logo combineren elementen uit de namen en de logo’s van beide partners. Het logo wordt vervolledigd met de beschrijving “Performance Elastomers” om het productgamma van de nieuwe onderneming te belichten.

Alle bevoegde kartelinstanties hebben ondertussen ook hun goedkeuring gegeven. Daarmee kan de joint venture ARLANXEO op 1 april 2016 van start gaan.

“ARLANXEO wordt een sterke onderneming van twee sterke partners, wat wordt weergegeven in de nieuwe naam”, stelt Matthias Zachert, voorzitter van de raad van bestuur van LANXESS AG en toekomstig voorzitter van de Toezichtsraad van ARLANXEO. “We zullen ARLANXEO als een nieuwe en onafhankelijke speler in de wereldwijde markt voor synthetisch rubber zetten. En we zijn overtuigd dat ARLANXEO in de rubberwereld een sterk merk zal worden”.

“Onder zijn nieuwe naam zal ARLANXEO verder bouwen op de klantenfocus, de erkenning en de reputatie van zowel Saudi Aramco als LANXESS, waar beide partners heel fier op zijn”, zegt Abdulrahman Al-Wuhaib, senior vice president Downstream bij Saudi Aramco.

Op 22 september 2015 ondertekenden LANXESS en Saudi Aramco een akkoord voor de oprichting van een 50:50 joint venture voor de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en verdeling van synthetisch rubber; waar gebruik van wordt gemaakt in de wereldwijde bandenindustrie, de fabricatie van auto-onderdelen en een wijde waaier andere toepassingen.

ARLANXEO krijgt zijn hoofdzetel in Nederland. De partners kiezen binnenkort het managementteam dat de joint venture zal leiden. Elke partner krijgt een gelijkwaardige vertegenwoordiging in het bestuur van de onderneming. De CEO wordt aangeduid door LANXESS, de CFO door Saudi Aramco.

“Met deze joint venture van ’s werelds grootste fabrikant van synthetisch rubber en ’s werelds grootste geïntegreerde energiebedrijf hebben wij de fundamenten gelegd voor een duurzame en positieve ontwikkeling van ARLANXEO”, aldus Matthias Zachert. “Dit is een win-win voor zowel onze klanten als voor de werknemers van ARLANXEO. We kijken uit naar de start van dit veelbelovend nieuwe partnerschap”.

  • Gallery